loading...
پایگاه خبری و آموزشی
مدیر بازدید : 73 یکشنبه 13 اردیبهشت 1394 نظرات (0)

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در تحلیلی نوشت: کشورهای حاشیه خلیج فارس در ازای حمایت از توافق هسته ای با ایران، سلاح و تضمین می خواهند.

ادامه این تحلیل در ادامه مطلب....

جی سولومون و کارول لی در تحلیلی برای این روزنامه آمریکایی نوشت: به گفته مقامات آمریکایی و اعراب،‌‌ دولت های حاشیه خلیج فارس خواستار جنگ افزارهای جدید و تضمین های امنیتی از کاخ سفید در ازای حمایت از توافق هسته ای با ایران هستند.

سران شش کشورعضو «شورای همکاری خلیج فارس» از جمله عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی قصد دارند از نشست سران عالی رتبه با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، استفاده کرده و از آمریکا بخواهند جنگنده ها، توپخانه های موشکی و تجهیزات نظارتی بیشتری در اختیار آنها قرار دهد.

آنها همچنین قصد دارند اوباما را برای توافق جدید دفاعی بین آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس تحت فشار قرار دهند که در آن بر بندها و مفادی تصریح شده باشد که اگر آنها با تهدید ایران رو به رو شود،‌ آمریکا به نفع کشورهای حاشیه خلیج فارس مداخله می کند.

روزنامه آمریکایی با ارزیابی دشواری کار اوباما در دستیابی به توافق هسته ای با ایران و دیدگاه سران برخی کشورهای منطقه در قبال این توافق افزود: این خواسته ها نشان می دهد اوباما در دستیابی به یکی از مهم ترین اهداف سیاست خارجی خود با چه مشکلاتی رو به روست و کشورهای عربی نیز نشان می دهند که توافق هسته ای با ایران که هدف آن امن کردن منطقه خاورمیانه است تا چه حد ممکن است بر نظامی شدن بیشتر منطقه موثر باشد.

کشورهای حاشیه خلیج فارس از مدت ها پیش در پی تقویت زرادخانه های نظامی خود هستند، با این حال درخواست هایشان از دولت آمریکا که به دنبال جلب حمایت متحدین عرب خود است و برخی از آنها پایگاه های نظامی آمریکا میزبانی می کنند، مشکلاتی را به وجود آورده است. ضمن اینکه آمریکا مجبور است رژیم صهیونیستی را به عنوان قدرت نظامی دارای مزیت در منطقه حفظ کند. در این صورت اگر اوباما بخواهد خواسته های اعراب را برآورده کند، با مخالفت شدید کنگره رو به رو می شود و جنجال تازه ای با تل آویو به وجود می آورد که به علت مذاکرات برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران ادامه دارد.  

اوباما قرار است در سیزدهم ماه می، 23 اردیبهشت، در کاخ سفید با سران بحرین، کویت، قطر، عمان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی دیدار کند. بزرگ ترین چالشی که اوباما در کمپ دیوید دارد، برطرف کردن نگرانی آن دسته از کشورهای عربی است که خواستار تفوق نظامی بر ایران تحت تسلط شیعیان است، در عین حال که تضمین های امنیتی آمریکا به رژیم صهیونیستی را تضعیف نکند.

عربستان سعودی، امارات و قطر در نگرانی رژیم صهیونیستی درباره توافق هسته ای با ایران نگران اند، اما با تل آویو روابط دیپلماتیک ندارند. نگرانی مهم کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی درباره افزایش اعتبار و توان مالی ایران به دنبال توافق هسته ای با آمریکا و پنج قدرت دیگر جهانی است که قرار است تا سی ام ژوئن به دست آید.

(برخی) کشورهای همسایه ایران همچنین نگران این هستند که بر اثر تزریق پول نقد به ایران، به این کشور اجازه دهد که پول بیشتری برای تامین تسلیحات و هزینه های متحدان نظامی خود و گروه های نظامی وابسته به خود در سوریه، عراق،‌ لبنان و یمن ارسال کند.

در صورت نهایی شدن توافق هسته ای با ایران بیش از صد میلیارد دلار از درآمدهای نفتی بلوکه شده ایران، در حساب های بانکی خارجی آزاد خواهد شد.

به گفته مقامات عربی و آمریکایی، دولت های حاشیه خلیج فارس برای مقابله با چنین تحولی مشاوره هایی با کاخ سفید ترتیب داده اند تا بتوانند تضمین های امنیتی تازه ای به دست آورند. یک مقام ارشد عرب که در این بحث ها با کاخ سفید حضور داشته است، گفت: ما مجبوریم درباره آنچه در آینده ممکن است رخ دهد، صریح باشیم.

اوباما از ماه گذشته دیدارهایی را با مقامات عربی آغاز کرده است. او با محمد زائد آل نهیان، ولیعهد امارات متحده عربی، دیدار داشت و آنها به طور فشرده درباره مسائل امنیتی بحث و گفتگو کردند.

همچنین جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، قرار است در هشتم ماه می در پاریس با وزیران امور خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس دیدار کند.

برخی از مقامات عرب در دیدارهای اخیر خود با مقامات دولت اوباما، احتمال انعقاد معاهده دفاعی متقابل آمریکا با کشورهای حاشیه خلیج فارس شبیه معاهده ای که آمریکا با ژاپن یا کره جنوبی دارد،‌را مطرح کرده اند. براساس این معاهده در صورتی که این کشورهای عربی از سوی ایران یا هر کشور دیگری تهدید شوند، آمریکا به نفع آنها مداخله خواهد کرد.

هر چند این نهایت خواسته کشورهای عربی است، اما آنها می دانند که اوباما برای انعقاد چنین توافقی با موانع بسیاری برای تصویب آن در کنگره رو به رو خواهد شد، از جمله اینکه اعضای کنگره هوادار رژیم صهیونیستی، این توافق را  به زیان تل آویو می دانند.

مقامات عرب می گویند:‌ دستیابی به یک موضع مشترک میان دولت اوباما و کشورهای حاشیه خلیج فارس (در زمینه فعالیت های هسته ای ایران) یک امر بسیار دشوار برای آمریکاست.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    جایگاه ایران درلیگ جهانی 2015 ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 4128
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 22
  • آی پی دیروز : 86
  • بازدید امروز : 29
  • باردید دیروز : 135
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 680
  • بازدید ماه : 2,066
  • بازدید سال : 27,651
  • بازدید کلی : 690,590